fbpx

2020 – stora och små händelser som format detta Oddiga år

Julen och slutet på 2020 närmar sig. Det blir naturligt en tid för reflektion och tankar kring året som gått. Vi har sammanställt 2020 på Odd, stora och små händelser som format detta år.

Q1 – ett utbildningens kvartal

2020 startade vi med en utbildning här på Videum Science Park. 16 personer kom för att lära sig mer om hur de kan arbeta med företagets marknadsföring. Vi gick igenom allt från hemsida, sökmotorer, mailutskick, sociala medier, blogg med mera. Superkul att träffa alla engagerade deltagare.

”Mycket trevlig och innehållsrik förmiddag. Enkelt och kortfattat, lätt följa med. Föreläsningen motsvarade absolut mina förväntningar! Många nya tips och idéer inom sociala medier. Fått nya tankesätt och mycket inspiration! Tack för en trevlig och inspirerande förmiddag! *5 st stjärnor*”  Lagerqvist Bygg AB

Kort efter höll vi i en två-dagars-utbildning hos ALMI för 20 deltagare. Även den inom samma ämne men med flera workshopinslag och många härliga diskussioner med deltagarna. Detta blev tyvärr vår sista fysiska utbildning år 2020. Övriga ställdes därefter in på grund av pandemin.

Q2 – Flyttlass mot nya möjligheter

Under våren tog vi beslutet att kolla in lite andra lokaler här på Videum. Och i slutet av mars packade vi ihop och flyttade en trappa ner till en mycket större lokal. Här skulle vi få möjlighet att vidareutveckla verksamheten på ett annat sätt. Från två till fyra skrivbordsplatser, en större loungedel och ett konferensrum i rummet. Självklart byggde vi vidare på vår Oddiga stil och trivs riktigt bra här.

Det var även under detta kvartal som det stod klart att två skulle bli tre. Ett stort beslut men ändå självklart. Ordrarna rullade in bra och vi kände oss redo. Det dröjde däremot till hösten innan rätt person kom på plats. Vi fick en hel del uppmärksamhet för vår satsning med ny lokal och anställning under rådande pandemi. Vi var bland annat med i VXO news och Videum Science Park uppmärksammade oss i deras kanaler.

Q3 – Två blir tre, ny profil, rådgivningsprojekt och Yin yoga

Efter sommaren kom Hanna. Så kul med en tredje kollega på plats. Hon kom snabbt in i jobbet och har levererat mängder med webbplatser under hösten. Under slutet av sommaren blev även tankarna kring att starta en podd till verklighet. En Odd podd startades och vi fick väldigt fin respons.

Det var även dags för vår egen profil att få en uppfräschning. Ett nytt material kom in i vår profil, kraftpapper. Ett återvunnet och miljövänligt naturpapper som kan skifta lite i sin färg från gång till gång då det är ett ytterst levande material. Vi älskar det råa, skarpa och lyxiga i detta papper som passar vårt varumärke perfekt. Självklart tog vi även fram nya stickers som finns i shopen för dig som vill klä datorn, mobilen eller kalendern med dessa snyggingar.

I samband med att vi lanserade vår nya grafiska profil gjorde vi även ett omtag på vår webbplats och skapade nya mallar till alla övriga kanaler som Instagram, LinkedIn, Pinterest och för våra mailutskick.

Under Q3 lyxade vi även med Yin Yoga varannan vecka. Susanne från Grow Your Mind kom och höll pass som fick oss att koppla av, sträcka ut och tänka på andningen. Så härligt!

Under hösten har vi varit en del av ALMIs projekt som gett stöd åt företag som haft det tufft under pandemin. Vi har under dessa rådgivningstimmar hjälpt företag med att digitalisera sina tjänster för att sälja dem på webben, diskuterat strategier för deras sociala medier och även sett över skyltning, kampanjer med mera. Det är fantastiskt kul att få hjälpa och stötta andra företagare, bra initiativ av ALMI.

Q4 – Ny kollega och ett år med många nya kreativa kunduppdrag

Under sista kvartalet har vi främst fokuserat på att bli klara med höstens projekt. Alla kundmöten har vi haft online men vi själva har kunnat sitta på kontoret och jobba under hela perioden. Vi har gott om plats, knappt något folk alls i byggnaden i övrigt och hållit avstånd till varandra. Så skönt att vi fått vara friska och kunnat jobba på.

En annan kul nyhet är att vi under hösten rekryterat en ny kollega. I början på januari börjar personen och en närmare presentation kommer då 🙂

 

Utöver dessa händelser har vi producerat mängder med material till våra kunder. Lite småkul fakta…

Vi har under 2020 levererat:

  • 20 st logotyper / grafiska guider
  • Hjälpt över 50 företag att på olika sätt synas i sociala medier
  • Lanserat över 40 webbplatser (e-handel medräknat)
  • Årets nya produkter: Inspirationsguide i sociala medier och munskydd (vem trodde vi skulle designa munskydd när året började?!)
  • Organiskt ökat med över 1000 följare på Instagram och lagt ut 152 inlägg (t.o.m. 18/12)

Det har varit ett tufft år för många och vi har alla påverkats på något sätt. Vi på Odd har klarat oss bra ändå och ser fram emot 2021. Men vi skänker en extra tanke till de som har det tufft och försöker hjälpa på så många sätt vi kan.

Stort tack till alla kunder, leverantörer och samarbetspartner för 2020. Vi ses nästa år!