Automatiska svar och hälsningsfraser till din Facebook-knapp

Så här kan du använda din Facebook-knapp för att kommunicera med dina besökare på Facebooksidan. Skapa automatiska svar och hälsningsfraser som möter de som klickar på knappen. Jag går igenom det steg för steg.

Börja med att ställa in knappen

Under din omslagsbild på din Facebooksida finns en knapp som du kan styra. Den används ofta med en uppmaning att läsa mer, boka, ringa eller skicka meddelanden.

Om du klickar på pennan på knappen (den ser bara du som är administratör för din sida) eller väljer Redigera knappen (när du för muspekaren över) så kommer det fram olika alternativ som du kan välja för din knapp.

Om du väljer Kontakta dig och sen Skicka meddelande så kan du sen välja att koppla knappen till Facebook Messenger. Klicka på rutan för Facebook Messenger och klicka sedan på Slutför.

Därefter kan du ställa in automatiska svar och hälsningsfraser som besökarna möts av när de klickar på knappen. Det finns externa program, exempelvis ManyChat, att använda här för att göra mer avancerade svarsfunktioner. Men om du vill ha en enklare variant så fungerar Facebooks egen version bra.

Så här ställer du in dina automatiska svar och hälsningsfraser

Klicka på Inställningar och sedan För meddelanden.

Där finns det två avsnitt att fylla i. Det är Allmänna inställningar och Svarsassistent.

Under Allmänna inställningar kan du välja om du vill skicka meddelanden med knappen Enter och du kan ställa in om du vill att Facebook ska uppmuntra besökaren att ta kontakt. Under Svarsassistent kan du sen fylla i automatiska svar. Du kan även ändra din svarstid om du inte tycker den automatiska representerar hur snabbt du svarar på meddelanden.

Du kan personanpassa dina texter genom att lägga in besökarens namn, dina uppgifter eller länkar.

Det går även att schemalägga olika meddelanden om du inte är vid datorn, exempelvis efter arbetstid. Så in och testa och anpassa din meddelandeknapp på Facebooksidan. Lycka till!

 

Prenumerera på marknadsföringstipsVarannan vecka kommer mina tips direkt till din mailkorg

Lär dig mer om sociala medier, hemsidor, trycksaker, kampanjer med mera. Du kan avfölja när du vill. Din information kommer inte att delas med tredje part.
/Nina på Odd