Skip to main content

En dag med sociala medier i fokus

Ett nytt gäng har nu utbildats i hur de kan lyckas med sin satsning i sociala medier. I onsdags bar det av till Nässjö där jag träffade ett gäng härliga kvinnor. Rutinerade säljare av ett ekologiskt skönhetsmärke som ville lära sig mer om hur de kan nå ut via sociala medier.

Vi gick igenom syftet med att finnas i sociala medier, vad det innebär och hur deltagarna kan skapa en egen strategi. För innan det är dags att skapa den där Facebooksidan eller kontot på Instagram behöver du bland annat ta reda på vem du själv företräder och hur du vill uppfattas. Är det som privatperson, som företag eller i din yrkesroll? Vi tittade även på vem de vill rikta sig till, vilka kanaler som passar bäst och hur arbetet rent praktiskt kan gå till.

Dessutom hade vi ett avsnitt för enbart innehåll. När du vet vilken publik du önskar och vilka kanaler du bör satsar på… då gäller det att ta fram ett bra innehåll. Ett innehåll som både säger det du vill säga men även lockar rätt målgrupp. Inom detta område gav jag tips och bra verktyg att använda i det dagliga arbetet. Både för att underlätta för deltagarna men även för att få en röd tråd i kommunikationen med publiken.

Genom att varva teori med praktiska övningar kunde deltagarna dra igång arbetet med sin egen strategi redan på plats. På så vis blir det enklare att fortsätta sen på egen hand. Det blev en lyckad och trevlig dag!

Klicka för att se större bilder

 

Vill du lära dig mer om hur du kan lyckas i sociala medier?

Utbildningen anpassas efter dina förutsättningar. Vill du att jag kommer till ditt företag och håller en utbildning? Eller är ni ett gäng egenföretagare som tillsammans vill gå utbildningen? Hör av er till mig, Nina Möller, på hej@oddkommunikation.se eller ring 0733-810891.

Onlineutbildning

Mot slutet av året kommer du även kunna gå denna utbildning online, i din takt när du har tid! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev eller följ oss i sociala medier så får du direkt reda på när utbildningen kör igång.