fbpx

Formex 2019 – trender och spaningar

Förra torsdagen begav vi oss till Stockholm och kollade in årets första Formexmässa. Formex är Nordens största inredningsmässa och äger rum två gånger per år. Det brukar delta ca 800 utställare per mässa inom
inredning, design, presenter, delikatesser, barnprodukter, mode och accessoarer. Det blev en lång och inspirerande dag.

Trender och spaningar

Där fanns ett par saker som tydligt stod ut när vi gick runt på de olika avdelningarna. Stora salen med all inredning tycker jag är den mest intressanta. Vi kollade även in någon pappers- och emballageleverantör på en av de mindre avdelningarna, för våra e-handelskunder. Hade dock hoppats på fler utställare inom denna genre. Men när det gäller inredningen så kunde vi tydligt se följande trender.

 • Natur
  Miljö och hållbarhet är något som de flesta av oss idag är väl medvetna om. Och det speglar sig även i inredningen. Det är fortfarande mycket naturmaterial och naturfärger. Det är halm, rotting, trä, skinn, beige, grönt och även natur- och djurformer av olika slag i porslin och sten.
 • Växter
  Det ska fortfarande vara mycket gröna växter, både inomhus och utomhus. Konstgjorda fungerar också bra för dig som har svårt att få dem att överleva.
 • Skulpturer
  Skulpturer i form av djur och koraller var en väldigt tydlig trend. Även ansikten som kryper fram ur krukor, muggar och porslinsfigurer. 
 • Korallformer
  ByOn hade flera maffiga vaser i korallformer och det syntes även i flera andra montrar. En trend som även den belyser naturen och de bekymmer som finns i världens hotade rev. Blir väldigt intressanta former på skulpturer, skålar och vaser. Däremot såg jag inte mycket av årets färg som utsetts av Pantone, living corall. ByOn hade däremot en korallvas i rosa som gick lite mot korallfärgen. Den känns väldigt rätt för detta året.
 • Grönt
  Många lugna sköna gröna färger syntes överallt. Jag gillar grönt och är glad att den trenden håller i sig.
 • Apor och tigrar
  Statyer, lampor och skulpturer av apor och tigrar var något som syntes väldigt frekvent. Jag gillade lampan nedan.

 

Prenumerera på marknadsföringstipsVarannan vecka kommer mina tips direkt till din mailkorg

Lär dig mer om sociala medier, hemsidor, trycksaker, kampanjer med mera. Du kan avfölja när du vill. Din information kommer inte att delas med tredje part.
/Nina på Odd