Hur du lägger till en Call to Action högst upp på din Facebooksida

Om du öppnar din Facebooksida kan du på bilden i toppen se en knapp som heter Skapa Call to Action. Här kan du välja på sju olika funktioner att koppla till knappen: Boka nu, Kontakta oss, Använd app, Gå till spelet, Köp nu, Gå med och Titta på filmklipp. Därefter bestämmer du vart knappen ska länkas. Välj den typen av knapp som passar dina mål bäst.

Så här enkelt skapar du din CTA-knapp

  1. Logga in på Facebook och gå till din företagssida
  2. Klicka på knappen ”Skapa Call to Action”Skapa din egen Call-to-action-knapp på din Facebooksida
  3. Välj vilken knapp du vill använda.
    Är exempelvis målet att sälja något kan du välja ”Köp nu” och länka till en beställningssida. Är det viktigare att få följare till ditt nyhetsbrev, välj ”Gå med” och länka till en sida där man kan anmäla sig till nyhetsbrevet. Eller som vi valt, Kontakta oss, en uppmaning att höra av sig med länk till en kontaktsida.Skapa din egen Call-to-action-knapp på din Facebooksida
  4. Fyll i vilken URL besökaren ska komma till när de klickat på knappen. Du väljer själv vart du vill länka. Facebook övervakar så att knappen inte används på fel sätt. Som användare kan du även anmäla sidor som använder knappen felaktigt. Så länka knappen till sidor som rör ditt avsedda mål med verksamheten.Skapa din egen Call-to-action-knapp på din Facebooksida
  5. På följande två steg kan du välja unika länkar för mobila besökare. Det är en länk för iOS och en för Android. Har du inget behov av unika länkar för dessa klickar du bara vidare till nästa steg.Skapa din egen Call-to-action-knapp på din Facebooksida

    Skapa din egen Call-to-action-knapp på din Facebooksida

  6. Klicka sedan på spara ändringar så är det klart.

Om du vill ändra länk eller typ av knapp så loggar du in på Facebook och klickar på din knapp igen. Då kan du välja att redigera knappen men även ta bort den.

Hur effektiv är din CTA-knapp?

Facebook ger dig statistik på hur många som klickat på knappen de senaste sju dagarna. Du hittar informationen på höger sida under ”Den här veckan”.

Skapa din egen Call-to-action-knapp på din Facebooksida

Dra markören över så kommer en liten graf fram som visar hur klicken ökat eller minskat de senaste sju dagarna. Har du exempelvis Analytics kopplat till sidan du länkat till kan du även där se hur många som kommer dit via Facebook.

Följ mina marknadsföringstipsVarannan vecka kommer mina tips direkt till din mailkorg

Lär dig mer om sociala medier, hemsidor, trycksaker, kampanjer med mera. Du kan avfölja när du vill. Din information kommer inte att delas med tredje part.

Vh Nina på Odd