Hur lägger du upp det nya året?

Det är hög tid att ta tag i planen för 2016. Hur kommer din digitala marknadsföring att se ut? Vilka kanaler och vilket innehåll kommer du att satsa på?

Du har din hemsida. Du har kanske även en blogg, en Facebooksida, ett LinkedInkonto, ett Twitterkonto och ett nyhetsbrev. Hur kan du använda dessa kanaler för att nå ditt mål under 2016? Låt de digitala kanalerna hjälpa dig. Men för att lyckas krävs det att du har en plan med dina uppdateringar och kampanjer. Att bara uppdatera lite när du hinner eller känner för det ger sällan några bra resultat.

Så vad kan du göra?

För att gå vidare här bör du ha någon form av strategi med din närvaro på nätet och i de sociala medierna. Saknar du en digital strategi kan jag rekommendera dig att börja läsa den här artikeln.

När du har koll på vilka kanaler du ska använda och hur du ska använda dem, då är det dags att börja skissa upp ditt år.

Hur ska ditt digitala år se ut?

Börja med att skissa upp hela året. Gör det enkelt för dig med penna och papper. Ladda gärna hem och printa ut denna årscirkel att skissa på (pdf).

Se först ur det stora perspektivet, vilka större uppdateringar/kampanjer ska du göra under 2016? Vad kan du ta med dig från 2015? Lär dig av både det som fungerade bra och det som fungerade mindre bra under förra året.

Fyll i när du exempelvis ska publicera nya artiklar i bloggen, när mailutskicken ska gå ut, när olika kampanjer ska lanseras och övriga publiceringar. När du hittat en bra balans över hela året på det du vill ha med, då är din årsplan klar. Mitt tips är då att direkt skissa upp Q1, månad för månad. Kanske till och med vecka för vecka. Det beror på hur aktiv du är i dina kanaler. Ju mer detaljerad plan du gör, desto lättare blir det för dig att arbeta med den i vardagen. Du kommer märka stor skillnad i hur enkelt det blir när du redan har klart för dig vad som ska göras. När ska du skriva på Facebook och vad? När ska hemsidan uppdateras och mailutskicken göras?

Följ upp

Bestäm när du ska följa upp din plan. Det är viktigt att följa upp så du vet inför kommande planeringar vad som gick bra och mindre bra. Kanske nådde du bäst framgång vid vissa tidpunkter på dagen/veckan/året? Kanske gav vissa kampanjer fler leads än andra? Kanske lockade vissa artiklar till fler klick?

Behöver du hjälp med strategiarbetet eller någon att bolla idéer med så hör gärna av dig så bokar vi en tid. Annars är det bara att köra igång.

Lycka till med ditt nya digitala år!

Prenumerera och följ oss nedan för tips och inspiration

Häng med oss på Oddkontoret och få varumärkesbyggande tips samt lär dig hur ni når fler med er marknadsföring.

Mailutskick

Sociala medier

© Copyright Odd Kommunikation AB | Integritetspolicy