Möt vår praktikant Ebba

”…när jag hittade Odd så kändes det som helt rätt ställe för mig. Sen känner jag mig lite “odd” också haha.”

Under de kommande tio veckorna har vi besök av Ebba. Hon pluggar på Linnéuniversitetet och har sin praktik hos oss. Superkul tycker vi! Lär känna Ebba lite mer i vår intervju med henne.

Vad är det du pluggar?

– Jag pluggar till mediekreatör på Linnéuniversitetet i Kalmar. Där lär vi oss en massa om medieproduktion men även en hel del kommunikationsvetenskap. Så det varvas både praktiskt och teoretiskt.

Vad vill du jobba med när du är klar?

– Jag vill gärna dra igång med att jobba så fort som möjligt. Jag har redan ett företag där jag vid sidan av studierna fotar, filmar och skapar grafiskt material. Så jag hoppas kunna fortsätta med det.

Ebba är verkligen grym på film, foto och illustration. Just nu skapar hon illustrationer av oss på Odd, ska bli väldigt spännande att få se slutresultatet. Hon har även gjort en folder åt en kund, skrivit en artikel som kommer upp här på bloggen… och detta på bara ett par dagar.

Hur hittade du Odd?

– Jag googlade på webbyråer och när jag hittade Odd så kändes det som helt rätt ställe för mig. Att ni lägger upp så mycket om er själva gjorde att det kändes som jag kände er lite och därför var ni mitt första val. Det känns också spännande att ni har hand om så många olika saker, precis som jag vill. Sen känner jag mig lite “odd” också haha.

Härligt! Vi gillar kreativa och ”oddiga” personer här, så du är på helt rätt ställe 🙂

Vart hittar du din inspiration?

– När jag skapar så tänker jag mycket utifrån den känsla jag vill förmedla och inspireras av det. Sen hittar jag även mycket inspiration från Pinterest, Instagram och andra kreativa människor. Det är alltid roligt att inspireras av andra och se hur man kan skapa något eget ur den idén.

Vad gör du när du inte pluggar?

– Mycket övrig tid går åt att pyssla med företaget eller egna kreativa arbeten.  Att umgås med min familj och vänner ger mig lugn och harmoni när allt känns stressigt. Jag tycker brädspel är väldigt spännande så det ägnar jag mig åt ibland. Och så tränar jag så ofta jag hinner för att springa av mig lite när jag annars sitter så mycket framför dator.

Vad ser du fram emot mest när det gäller din praktik hos oss?

– Allt jag får lära mig! Jag tycker det är väldigt spännande med ny kunskap och det verkar som ni har mycket ni kan lära mig. Nya tankesätt och arbetsmetoder är också spännande saker jag gärna tar in. Sen är det ju ett plus om jag kan bidra med något som ni kanske inte alltid erbjuder – som fotografi eller film.

Tack Ebba för att du ville dela med dig! Och för er som vill följa Ebba så hittar ni henne bland annat på Instagram @sundmedia.