Så här skapar du ett profilmärke för LinkedIn till din hemsida eller blogg

För dig som vill skapa fler kontakter via LinkedIn är ett tips att mer tydligt visa upp din profil på hemsidan eller i din blogg. LinkedIn har en egen funktion där du kan skapa ett offentligt profilmärke som du kan länka in med ett litet script.

Så här skapar du ett eget profilmärke

  1. Gå till din profil på LinkedIn
  2. Uppe till höger på din profil väljer du Redigera offentlig profil och länk. Ett tips är att även passa på och se över de inställningar du har här. Men för att skapa ett profilmärke går du vidare till punkt tre.
  3. Längst ner till höger hittar du Offentligt profilmärke. Klicka på Skapa ett märke.
  4. Börja med att kopiera det första scriptet. Detta klistrar du in på webbplatsen, förslagsvis i headern eller footern. Fråga din webbdesigner om du är osäker på vart du ska lägga det.
  5. Sen väljer du koden för det profilmärke du vill använda. Kopiera det och klistra in det i koden på webbplatsen, där du vill ha ditt märke.
  6. Sen är det klart! Nu visar du tydligt upp att du har en profil på LinkedIn och uppmuntrar följare att klicka sig in och skapa kontakt. Det finns två varianter, nedan är en variant men med två olika bakgrundsfärger.