Senaste nytt inom sociala medier

Här får du årets första uppdatering av de senaste nyheterna inom sociala medier och digital kommunikation. Denna gång handlar det främst om Facebook som släppt många nyheter.

Men först en nyhet från Instagram. De har lanserat en ny funktion där du kan ladda upp flera bilder på samma inlägg. Så har du svårt att välja bara en bild kan du nu lägga upp som ett galleri med flera bilder (och video) i följd. När du ska ladda upp bilderna så finns där en knapp som heter Välj flera. Klicka på den och du kan markera alla bilder du vill ha med. Du kan även redigera varje enskild bild.

När du ska kolla på bilderna efter du publicerat sveper du åt vänster. Du kan lägga upp max 10 bilder på ett inlägg.

 

new-facebook-logo-2015

Ta kontroll över innehållet i ditt flöde

Många påtalar att de inte är nöjda med sitt flöde på Facebook. Det finns saker du själv kan göra för att påverka detta. Ditt flöde styrs till stor del av vad du gör på Facebook. Vad du klickar på, vad du gillar och vad/vilka du aktivt väljer att följa. Men även vad de du följer gillar. Här kommer tre tips på hur du kan anpassa ditt flöde.

1. Justera dina intressen

Här kan du se vad du har för intressen och annan information som Facebook bland annat tittar på. Där kan du ändra så du tycker det mer passar det du vill se (Du behöver vara inloggad).

2. Inställningar för ditt nyhetsflöde

Klicka på pilen uppe till höger på din startsida och välj Inställningar för nyhetsflöde.

 

Här finns ett par punkter du kan gå igenom för att anpassa ditt flöde. Du kan bland annat välja vems inlägg du vill ska komma först. Ingen mer än du ser denna information. Så har du en vän eller ett företag du följer som du vill fortsätta följa men helst få mindre av dess inlägg? Bocka inte för den här.

3. Välj aktivt

När du följer en person eller sida välj direkt om dess inlägg ska komma högt upp i ditt flöde. Klicka på ”Följer” och välj om inläggen ska visas bland de första, som standard eller inte alls.

Vill du ändra detta på de befintliga du följer kan du gå in på fliken ”Vänner”.

Dra markören över varje vän, välj ”Följer” och vilken inställning du önskar.

Så genom att lägga ett par minuter kan du skapa ett flöde som känns mer intressant för dig. Här kan du fördjupa dig mer i hur du kan jobba med ditt flöde för att få det mer som du vill.

Här kan du se en liknande sida från Google, som styr vilka annonser du ser från Google. Du måste vara inloggad på Google för att se.

 

Nytt utseende på appen – känner du igen dig?

Om du uppdaterat din Facebook-app (när du tittar via mobilen) kommer du se en stor skillnad på utseendet. Det är nytt men jag tror ändå att du kommer känna igen dig, speciellt om du sen tidigare använder Instagram. Facebook har gjort om sitt gränssnitt. Och nu har du, likt på Instagram, en story-funktion högst upp. Det finns en kamera för att lägga till händelser på din story. Där finns även flera olika filter (likt Snapchat) som du kan använda på bilderna. Du kan även skicka dessa bilder direkt till en eller flera följare. Meddelandena hamnar då i korgen högst upp till höger.

 

Nya inläggsalternativ

När du som företag ska skapa ett nytt inlägg finns det nu nya ikoner som kan hjälpa dig med vad du vill skapa för inlägg. En ny funktion är ”Skapa ett erbjudande”. Där kan du arbeta med rabattkoder till din e-handel eller fysiska butik. Helt klart värt att prova.

Större text

Facebook har även börjat arbeta med olika storlekar på texten i inläggen. Är det mindre text blir typsnittet större och lite mer synligt.

 

Taggar:

Lämna en kommentar

Priser och offert

Hör av dig för mer information, riktpris eller offert.

Odd Kommunikation AB
Videum Science Park
Framtidsvägen 10A, 351 96 Växjö
0470 - 286 00
hej@odd.se
Julledigt! 22 dec + 27-29 dec är kontoret stängt.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

         

Varukorg