Ny statistik om svenskarnas användande av sociala nätverk

Äntligen är det dags för ny fräsch statistik vad gäller sociala medier. I mitten av november väntas hela rapporten  ”Svenskarna och internet 2016”. Men redan nu släpps en specialutgåva med avsnittet om sociala medier. Här kommer en kort sammanfattning.

Användandet av sociala nätverk fortsätter att öka. 77% av internetanvändarna i Sverige besöker någon gång ett socialt nätverk medan 58% gör det dagligen. Ökningen är högst bland de som använder det dagligen. Vi blir alltså bättre på att använda sociala nätverk mer frekvent.

En timme om dagen eller 7 timmar per vecka lägger vi i snitt på sociala nätverk. Tjejer i åldern 16-25 ägnar mest tid, så mycket som 12 timmar per vecka.

Jämfört med tidigare år så är det fler som gärna delar andras innehåll men det är färre som postar eget innehåll eller uppdaterar sin status.

Facebook är, likt tidigare år, det sociala nätverk med flest användare (71%). Och de fortsätter att öka i alla åldersgrupper förutom bland 12-15-åringarna. Näst störst är Instagram med 44% och av övriga är det Snapchat som ökat mest och ligger nu på 25%. 92 av 100 gymnasietjejer använder dagligen Snapchat.

Twitter är den enda kanalen som minskat och ligger nu på 18%.

Ladda hem hela rapporten här

Källa: IIS – ”Svenskarna och internet 2016” www.soi2016.se 

Prenumerera och följ oss nedan för tips och inspiration

Häng med oss på Oddkontoret och få varumärkesbyggande tips samt lär dig hur ni når fler med er marknadsföring.

Mailutskick

Sociala medier

© Copyright Odd Kommunikation AB | Integritetspolicy