Skip to main content

Våga göra misstag

Efter en förmiddag med kampanjarbete drog jag till Fortnox arena där det väntade en dag med mingel, föreläsare, lunch och fika. Ett trevligt event ordnat av Företagarna. Tema var misstag! Att våga göra misstag, lära sig av dem och kanske till och med se positivt på dem. Misstag kan bringa mycket bra med sig. Och de är en del av resan mot att lyckas.

Först ut var Pär Johansson från Glada Hudik-teatern. Vilken energi! Han delade med sig av en fantastisk resa och tårar varvades med innerligt skratt. Han pratade mycket om att inte analysera så mycket utan kör. Våga tro på dig själv och din magkänsla. Bygg varumärke med hjärta och värme.

Efter honom följde flera inspirerande talare. Bland annat Mirza Bico, Sociala medier-entreprenör, som berättade om hur det är att driva ett instagramkonto med över 2,5 miljoner följare. Galet många följare! Och hur hans strategi ser ut när det gäller försäljning av annonser. Betty Wassenius, som startade Sveriges första botiquegym berättade också om sin resa från hur hon startade till att idag driva fantastiska B-ROOM där det står folk i kö för att få träna. Även här pratades det om vikten att våga följa det man själv tror på. Strunta i vad omgivningen tycker och tänker, kör ditt eget race.

Avslutade gjorde Laila Bagge som också delade med sig av sin resa fram till idag. Det var kul att höra, jag hade inte riktigt koll på vad hon gjort tidigare. Innan Laila talade även Företagarnas VD, Günther Mårder. Han pratade om digital kommunikation och hur viktigt det är som företag att synas på exempelvis Google. Här var det lite kul för han lyfte upp lokala exempel. Han valde redovisningsbyråer och visade vilka som låg bäst till på Google om man sökte på exempelvis ”bokföringshjälp växjö”. Det andra bolaget av de två som låg bäst till är en kund till mig. En kund vars hemsida jag byggt. Vi har, när det gäller hans hemsida, inte jobbat aktivt med SEO. MEN när jag bygger hemsidor så har jag alltid det tänket med mig. Och det ger resultat. Så jag blev verkligen glad när de dök upp som ett bra exempel på företag som hamnade bra till i det organiska söket på Google.

Nätverkandet fortsätter!

Jag har som mål att bli enormt mycket bättre på att slita mig från vardagen och bege mig ut på event som detta. Det ger så mycket på många sätt. Ett bra sätt att mingla och nätverka men även för att hitta inspiration. Och ibland är det skönt att inte vara den som föreläser, även om jag tycker det är enormt roligt också.