Skip to main content

Årets färg 2024 – varm och helande

Pantone* har släppt årets färg för 2024 och det är PANTONE 13–1023 Peach Fuzz. Det är en varm ton av persika som är sofistikerad och elegant, med ett djup som fångar längtan efter att få rå om oss själva och andra. Färgen representerar både en känsla av samhörighet och lugnet och stillheten som man kan uppleva i sin egen fristad. Enligt Pantone berikar färgen sinne, kropp och själ. Den kan hjälpa oss att finna ro och påverkar vårt välbefinnande från insidan. I en värld där produktivitet och prestation värdesätts allra mest kan Peach Fuzz få oss att minnas vikten av att ta hand om vårt inre.

RGB 255 190 152
HEX #FFBE98
Pantone 13-1023

Omfamna det varma

”In seeking a hue that echoes our innate yearning for closeness and connection, we chose a color radiant with warmth and modern elegance. A shade that resonates with compassion, offers a tactile embrace, and effortlessly bridges the youthful with the timeless.”
Leatrice Eiseman, Executive Director, Pantone Color Institute

 

*Pantone är företaget som står bakom färgsystemet PMS (Pantone Matching System). Ett färgsystem för dekorfärg där varje färg representeras av ett unikt namn och/eller nummer. Varje år väljer de ut en färg som ska representera det kommande året. Och det handlar inte bara om design och färg utan den ska även spegla vad som behövs i den värld vi lever i idag.