Skip to main content

Varumärkesdesign
– enhetligt och snyggt i alla kanaler

Vi hjälper er att sätta grunden till ert varumärke och ser till att den följs i alla era kanaler. Detta sker i tre steg och därefter har ni er plan klar, alla kanaler är på plats och ni har de mallar som behövs i det fortsatta arbetet.

1. Varumärke
Ta kommandot över hur ni vill uppfattas och se ut
2. Enhetligt i alla kanaler
Webbplats, sociala medier, mailutskick mm
3. Implementation och mallar
Allt ni behöver för ert fortsatta arbete
4. Löpande hjälp (frivilligt)
Vi håller era kanaler uppdaterade

Ett helhetskoncept i tre steg

Låt oss hjälpa er att forma ett varumärke som många vill förknippas med, både kunder och anställda. Det ökar värdet på er verksamhet samt gör den mer attraktiv och hållbar på lång sikt. Under våra 20 år i branschen har vi jobbat fram ett koncept i tre steg. Vi gillar att hålla det enkelt och att inte krångla till det med utdragna processer. 

Efter dessa tre steg har ni en grund att bygga vidare på för att skapa ett fantastiskt varumärke.

1. Vi sätter grunden till varumärket

Här formas grunden till ert varumärke och det delas upp i två delar. Den ena är mer strategisk och den andra mer visuell. Först sätter vi tonen för hur ert varumärke ska vara. Vi hjälper er att hitta och formulera hur ni ska uppfattas och kännas. När detta är på plats går vi över till att visualisera hur ni ska se ut med en snygg grafisk profil, innehållandes allt från logotyp och typsnitt till färger, grafik och bildmanér.

Detta blir grunden till ert varumärke och den kommer användas i allt som görs framåt. Följs den kommer allt att ge samma känsla och bli enhetligt. Ni tar kontrollen över hur ni vill se ut och uppfattas.

Psst! Vill ni ta er varumärkesstrategi ett steg längre kan vi göra den första delen i detta steg mer ingående och inkludera målgrupps- och konkurrentanalys för att hitta er position på marknaden och skapa en plan för det. 

2. Vi ser över alla kanaler ni använder

Vi ser tillsammans över alla kanaler ni använder idag och kommer gärna med råd kring vilka vi tror er verksamhet mår bäst av att synas i. Därefter gör vi en plan för varje kanal och ser till att grafiska profilen och varumärkets linje följs. Vi skapar allt från webbplatsmailutskicktrycksaker och sätter upp eller ser över era sociala medier.

3. Implementation och mallar

Allt arbete vi gjort i tidigare steg ska nu implementeras i verksamheten och vi ser till så alla medarbetare har det de behöver och att de vet hur allt ska användas. Detta är ett stöd för dem som också kommer bidra till att ni får den där helheten i all kommunikation. Vi skapar mallar för exempelvis mailsignaturer, PPT-presentationer, sociala medier, trycksaker mm. Vi ser till att alla har de typsnitt som behövs och att rätt dokument används.

Utbildning hålls för uppdatering av webbplats och sociala medier, även i program som Mailchimp och Canva om det önskas. Vi kommer gärna med tips på hur detta kan tillämpas i era lokaler också. Allt ska andas ert varumärke.

4. Löpande hjälp med marknadsföring

Vänta, skrev ni inte tre steg? Jo, men för er som önskar har vi även ett fjärde där vi erbjuder löpande hjälp med att hålla era kanaler uppdaterade och andra insatser inom er marknadsföring. Här kan vi hålla era sociala medier uppdaterade, skicka mailutskick, skriva artiklar, uppdatera webben, skapa trycksaker samt kampanjer och DR-utskick mm. Vi har tid avsatt för er varje vecka och vi har löpande avstämningar där vi även kan ge rådgivning kring vad ni bör satsa på framåt. Vi blir på så vis ett bra komplement till säljavdelningen eller er kommunikatör – som en extern marknadsavdelning.

Kundprojekt

Se hur vi hjälpt
andra företag

Vi gillar det enkla och stilrena men också att hitta det där unika som gör att våra kunders verksamheter sticker ut. Här är glimtar från två projekt, du hittar fler på vår projektsida.

Vi är redo, är ni?

Ibland är det svårt att förstå vad som behöver göras. Ofta hör företag av sig till oss när de känner att de vuxit ur sin kostym, det spretar i kommunikationen och det känns lite oklart vad de egentligen står för. När de för medarbetare och kunder ska förklara sina värden men det är bara ord som egentligen inte grundar sig i något. Då är det dags!

Ingår både grafisk profil, webbplats och hjälp med sociala medier?

Ja i dessa tre steg tar vi ett helhetsgrepp över hur ni ska se ut och kännas i alla kanaler ni använder. Vi skapar en logotyp och tar fram en grafisk profil, designar och bygger upp en ny webbplats samt sätter upp sociala medier. Men vi kan även utbilda inom dessa delar och vi kan sätta upp allt ni behöver inom mailutskick, tryck och kampanjer inom sociala medier. En byrå för ett helhetstänk och stöttning där ni behöver det.

Om vi redan har någon del i detta som vi är nöjda med?

Då låter vi den vara men ser över så den passar in i det nya. Exempelvis om ni har en logotyp som ni vill bevara, då ser vi till att den bara förädlas i det nya konceptet. Samma sak om ni redan har ett upparbetat konto på exempelvis Instagram eller en bra webbplats. Vill ni inte göra en komplett nystart utgår vi från det som finns idag och ser till så allt hänger ihop.

Leveranstid?

Vi levererar ett steg i taget och längden på varje steg beror på hur mycket vi ska göra och se över. Steg ett kan vara på plats inom 3-4 veckor. Ska vårt team därefter bygga en ny webbplats, skapa trycksaker, ta fram strategi för sociala medier så räkna med 4-6 veckor till. Steg tre kan i en mindre verksamhet lösas på 1-2 veckor. I en större organisation kanske det steget får utföras i flera omgångar under ett par månader.

Hela processen måste få ta lite tid men vi arbetar effektivt och där det är möjligt prioriterar vi de delar ni behöver ha på plats först. Men räkna med två månader totalt för helhetskonceptet.

Vad kostar det?

Vi har ingen fast prislista för detta uppdrag utan tar fram en offert för varje kund. Låt oss träffas eller boka ett TEAMS-möte och prata mer, därefter kan vi ge er ett riktpris på det ni vill åstadkomma. Känns riktpriset bra går vi igenom mer detaljer och ni får en komplett offert.

 • Odd bidrar oerhört mycket till hur vi ser ut och uppfattas. Efter webbplatsen skapades mängder med trycksaker och även design av flera av våra produktserier. Allt som levererats har hållit hög kvalitet!

  Jerry Dahl, Brand Manager Scandinavia
 • Vi har upplevt Odd som mycket kunniga, professionella och flexibla. Vi är jättenöjda med samarbetet – och framför allt med resultatet!

  Karin Berg, HR-kommunikatör VTD
 • Det största bidraget till vår verksamhet har varit att skapa igenkänning och bygga på vårt varumärke. Vårt mål har inte varit att växa utan mer pågående skapa marknadsmaterial som skapar kännedom och stärker vårt varumärke.

  Lena Hermansson, Svensk FöretagsFörmedling
 • Nina och hennes kolleger visar prov på kunskap och engagemang och vi på YoSab är mer än nöjda med arbetet som de gjort för oss.

  Adam Östergren, YoSab
 • Tack för väldigt bra och proffsig hjälp. Ni visade mig ”allt” jag behöver veta och var väldigt lyhörda och service-minded.

  Psykolog Henric Hagelberg

  Intresserad? Hör av dig och berätta mer om vad du behöver hjälp med.

  Tel.
  E-post

   Denna sida skyddas av reCAPTCHA och Googles Privacy Policy och Terms of Service gäller.