fbpx

Sociala medier

Instagram, Facebook, LinkedIn, YouTube, Twitter, Pinterest… vart mår din verksamhet bäst av att synas?

Sociala medier är idag ett av de mest effektiva verktygen för att synas, sälja och bygga varumärke. Genom att finnas där och dela med er av tips, inspiration och kunskap paketerat på ett smart sätt kan ni få en enorm spridning och långsiktiga säljkanaler.

Det finns två vägar att gå. Antingen så utbildar vi den på företaget som ska jobba med dessa kanaler eller så sköter vi företagets närvaro eller stöttar upp där det behövs. Vi kan hjälpa till på flera olika sätt.

Våra tjänster inom sociala medier

Rådgivning

Du kan boka en rådgivningstimme med oss och ställa alla frågor du vill inom sociala medier eller marknadsföring i stort. Vi kan kika på det upplägg ni har idag och komma med tips och inspiration. Eller om ni är helt nya när det gäller sociala medier så kan vi guida er rätt. Läs mer om och boka rådgivning här

”Nina och Edit har inte bara förstått mig utan också utmanat och kommit med grymma förslag på lösningar så att THORA´s har fått det uttryck jag önskade. Affärsmässigt, hållbart och passionerat. Tack för att ni på Odd har hjälpt mig att göra världen lite snällare och lite vackrare.” Katarina Viebke ägare THORA´s

Start-up-kit

Vi hjälper er att starta upp företagskonto på Instagram, Facebook och LinkedIn. Vi fyller kanalerna med matchande företagsuppgifter, toppbilder, profilbild/logo, 6 st startbilder på Instagram samt konfigurerar och kopplar ihop kanalerna korrekt. När era konton är redo levererar vi inloggningsuppgifter så ni själva kan ta vid och fortsätta.

Inspirationsguide med allt du behöver

Vi går igenom era kanaler och skapar en guide per kanal med förslag på innehåll, färger, bildmanér, hashtags och mängder med tips och inspiration. Ni får allt serverat i en snygg 12-sid broschyr. Den som sköter era kanaler får en guide att följa i ert arbete med sociala medier. Mycket uppskattad!

”Inspirationsguiden var väldigt bra, relevant och innehållsrik! Bra att kunna titta tillbaka i om man känner att man tappar tråden eller saknar inspiration.” Maja Sjöberg, Möbelriket

Läs mer om inspirationsguiden här

5 eller 10 färdiga inlägg

Vi tar fram 5 alternativt 10 färdiga inlägg som ni kan lägga ut när ni önskar. Vi kan även schemalägga dem så de kommer ut med jämna mellanrum. Ett perfekt sätt att kickstarta ett konto, antingen om det är nytt eller ni helt enkelt behöver få fart på er egen inspiration. Kan även vara bra över längre ledighet, om ni ska på ett event eller om ni vill prova på hur det är att låta en byrå sköta era inlägg. 

Vi sköter allt

Vi kan sköta era konton åt er. Däremot ser vi gärna att vi gör det tillsammans, vill ni få ut bästa möjliga är det ett samarbete som behövs. Detta är främst för lite större företag, att sköta hela närvaron kostar från 20 000 kr ex moms per månad och inleds med en workshop. Är ni ett mindre företag rekommenderar vi istället att ni utser en person på företaget som vi utbildar och sen delar arbetet med, ex att vi gör en inspirationsguide och kör ett par rådgivningstimmar eller kombinerar med vår halvdagsutbildning.

Föreläsning och webinar

Vi håller med jämna mellanrum föreläsningar och webinar om sociala medier. Passa på och lär er alla nyheter och få mängder med tips och inspiration. Här hittar du kommande föreläsningar och webinar.

”Mycket trevlig och innehållsrik föreläsning. Enkelt och kortfattat, lätt följa med. Många nya tips och idéer inom sociala medier. Fått nya tankesätt och mycket inspiration! Tack för en trevlig och inspirerande dag!” Lagerqvist Bygg AB
Utbildning

Vi har fler olika utbildningar i social medier där ni sätter upp er egen strategi. Här hittar du mer information om våra utbildningar.

”Så himla bra med tips! Vill ha mer! Inser att det också finns så mycket mer att lära. En bra inblick i alla delar och väldigt sugen på att fördjupa sig i alla.” Linda Himsel, Linda Himsel Photography
Bildmallar i Canva

Att skapa snygga bilder till alla företagets kanaler kan vara väldigt svårt utan ett bra program och rutiner för hur. Vi introducerar dig till Canva där du enkelt kan skapa bilder till både hemsida, sociala medier, trycksaker med mera. Vi lär dig att lägga text och logga på bilderna och skapa en egen bildstrategi. Skapa snygga bilder med Canva.

Vi kan även göra färdiga mallar till dig som du kan återanvända för att skapa egna bilder. Vi utgår då från er grafiska profil så det blir snyggt och enhetligt. Färdiga designade mallar i Canva.

Schemalägg inlägg med Later

Med Later kan du schemalägga dina inlägg till Instagram, Facebook, Twitter och Pinterest i förväg. Du kan se hur flödet blir på ditt Instagramkonto och du kan även schemalägga stories på Instagram. Med en enkel månads eller veckovy kan du se vilka inlägg du har planerade. Du väljer att de publiceras automatiskt eller att du får en pling i mobilen när det är dags att lägga ut. Smidigt, enkelt och sparar dig mycket tid! Dessutom kan du se bästa tiden att posta dina inlägg, mängder med samlad statistik och låta medarbetare maila in bilder till dig som du kan använda. 

Vi går igenom funktionerna i Later så du snabbt kommer igång. Schemalägg sociala medier med Later.

Mer information och frågor

Är du osäker på vilken typ av hjälp ni behöver när det gäller sociala medier är det bara att höra av dig till oss. Mail hej@odd.se eller prata med oss direkt i vår chat nere till höger. Är vi inte på plats just nu kan du lämna ett meddeande.

Bli ett proffs på Instagram Stories

Gå vår onlinekurs och lär dig alla tips och trix. Så här når ni ut med företaget via Instagram Stories.

Prenumerera på marknadsföringstipsMarknadsföringstips direkt till din mailkorg

Lär dig mer om sociala medier, hemsidor, trycksaker, kampanjer med mera. Praktiska tips du kan implementera direkt varvas med mer övergripande frågor för att väcka tankar och idéer.