Skip to main content

Komplett grafisk bok med allt från tagline till sociala medier för VTD

VTD är ett distributions- och logistikföretag specialiserade på morgontidiga hemleveranser av tidningar, post och paket till privatpersoner. Vi har hjälpt dem med en komplett grafisk lösning samt en del strategiska delar som en ny tagline.

”Vi på VTD har i samarbete med Odd tagit fram en ny grafisk profil som visar vilka vi är, vad vi gör och vad vi står för. Samarbetet har bland annat resulterat i en grafisk bok, en film som visar vår nya profil, slogan, mallar, ikoner, profilprodukter samt uppstart för sociala medier. Vi har upplevt Odd som mycket kunniga, professionella och flexibla. Vi är jättenöjda med samarbetet – och framför allt med resultatet!”

Karin Berg, HR-kommunikatör VTD

Grafisk bok

Vi började med att, utifrån deras nuvarande logotyp, skapa en grafisk profil och sammanställa den i en komplett grafisk bok. Boken innehåller allt från en beskrivande text om varumärket, deras ledord (som alltid som kännas i allt de gör), färger, typsnitt och bildmanér till ikoner och layouter för sociala medier, webbplats, trycksaker, giveaways mm.

Film över profilen

När den nya profilen skulle presenteras för organisationen önskades en film. Vi tog fram en sådan och nedan är resultatet.

 

Tagline – Alltid hela vägen

VTD behövde sätta en ny tagline som andas vad de står för, både vad gäller deras leveranser men även inom deras miljöarbete och policy för anställda. Resultatet blev; Alltid hela vägen.

”Från vår terminal – distributionens centrala punkt – följer vi dagligen vår distributionsrunda, framåt och uppåt. Vi siktar på snabba och hållbara leveranser, hela vägen.”

”Vi sätter höga mål och standarder för oss själva, oavsett om det gäller våra leveranser, miljömål eller arbetsvillkor – vi levererar alltid hela vägen.”

Inspirationsguide social medier

Inspirationsguiden är en broschyr vi tar fram, unik för varje kund, där vi ger förslag på en strategi och visar hur företaget kan använda en viss kanal. För VTD fokuserade vi på Instagram. Vi visar i guiden hur de kan använda kanalen både vad gäller innehåll och utseende.  De fick även med sig mallar i Canva så de enkelt kan skapa egna bilder efter dessa mallarna.

Presentation i Power Point, giveaways, annonsmallar mm

Vi skapade även en företagspresentation i PPT som kan anpassas beroende på vem som ska använda den inom organisationen. Vi fick ett grundmaterial av VTD och utifrån det satte vi ihop en presentation med mängder av presentationsbilder att välja på. 

Utöver vad vi visat ovan har vi tagit fram ett helt bibliotek med ikoner i olika profilfärger, giveaways och mallar för annonser och sociala medier.