Skip to main content

Förädling av grafisk profil och ny webbplats till Älmby

Älmby kontaktade oss för att göra om sin webbplats och se över sin grafiska profil. Företaget har funnits länge och är väl förknippade med sin röda färg och logotypen. Vi valde därför att inte göra en ny logotyp utan mer bara förädla det som redan fanns och bygga på med en kompletterande färg, nya bilder, en tagline och sätta lite nya designregler för profilen så det skulle bli mer enhetligt.

Logotyp och grafisk bok

Vi började med en workshop där vi genom ett par olika övningar satte ledorden som skulle följa med genom hela arbetet. Därefter fortsatte vi med att se över logotypen, färgerna och typsnittet. Det fotograferades nya bilder och skrevs texter. En tagline kom till deras grafiska bok fylldes på med allt från design av marknadsmaterial, giveaways, mallar till sociala medier, PPT, mailsignatur mm.

Webbplats

Webbplatsen behövde struktureras upp med texter och innehåll. Gammalt material plockades bort och den nya profil kom till liv tillsammans med nya bilder och en video. Fokuset var att få fram vad företaget gör och lyfta Livet på Älmby för att locka fler att söka deras lediga tjänster. Den skulle kännas stilren, lättnavigerad och enkel att uppdatera. Webbplatsen är uppbyggd i WordPress och kunden har möjlighet att justera alla delar på egen hand.

Trycksaker

Profilprodukterna är som en stor godispåse med härliga bitar att bjuda på både internt och externt i deras marknadsföring.

Mallar och rådgivning för sociala medier

 

Till sociala medier gjorde vi mallar i Canva så de själva enkelt kan fortsätta att jobba med profilen. Vi höll även en rådgivning inom kampanjer på Instagram och Facebook. Delade med oss av tips och trix för lyckade kampanjer.

 

”Vi är väldigt nöjda med både resultatet och resan dit. Vi känner oss stolta över vår nya profil och webbplats. Ett stort plus är att det är lätt för oss att jobba vidare och uppdatera på webbplatsen, det har inte varit några problem alls. Samarbetet med Odd fungerade jättebra och vi var nöjda med hur ni skötte allt. Vi har fått fin feedback, både internt och externt, om att allt är snyggt och enhetligt. Det känns bra att ha er som bollplank framöver och att vi kan ha kvar kontakten och vända oss till er om vi kör fast i något. Just nu jobbar vi med att få i gång våra sociala medier och där har vi redan anlitat er för rådgivning och kommer säkert göra igen framöver.”