Skip to main content

Grafisk bok och webbplats till Pensionsguiden

På Pensionsguiden får du hjälp med att uppfylla dina framtida drömmar. Du får möjligheten att boosta ditt ekonomiska självförtroende och skapa en tryggare framtid för att, på många sätt, leva ett rikare liv. Vi på Odd fick möjligheten att vara med och ge Pensionsguiden en bra grund att bygga vidare på när det gäller kommunikationen och marknadsföringen.

”Pensionsguiden i Sverige är mitt passionsprojekt. Det är en kunskaps- och utbildningsplattform där pension ska upplevas som intressant, lättillgängligt och lätt att förstå. Jag vill vara din personliga och oberoende guide till ett rikare liv! Det låter kanske stort, men jag tror att med rätt stöttning och pepp kan alla ta steg för att förbättra sin ekonomi och i slutändan även sin pension. En del av denna resa har varit att skapa en grafisk profil och där vill jag tacka Nina Möller på Odd Kommunikation AB för det fina jobbet med profilen och hemsidan”

Monica Sjödin, Pensionsguiden

Grafisk bok

Vi började med att skapa en grafisk profil och sammanställa den i en komplett grafisk bok. Boken innehåller allt från en beskrivande text om varumärket, deras ledord (som alltid som kännas i allt de gör), logotypen, ikonen, färger, typsnitt och bildmanér till layouter för sociala medier, trycksaker och en presentation.

Film över profilen

Nedan är en film vi tog fram efter att profilen blivit klar.

Ny webbplats

På pensionsguiden.nu lanserades en ny webbplats, designad och uppbyggd i WordPress. Kunden önskade en magazin-look där artiklarna lyftes fram. En informativ webbplats med möjlighet att ta kontakt.

Social medier

Vi hjälpte till med att skapa upp konton i sociala medier och tog fram mallar i Canva för att få fram profilen även där. Mallarna delar vi med kunden så de enkelt kan fortsätta att skapa innehåll på egen hand.

Mall för mailutskick i Mailchimp

Ett konto i Mailchimp skapades och vi gjorde en mall som påminner om webbplatsen så mottagaren känner igen sig.

Presentation i Power Point

Vi skapade även en företagspresentation i PPT som kunden kan jobba vidare med. Hela profilen finns inbakad i mallen så kunden enkelt kan skapa nya presentationer som direkt följer den grafiska profilen.

Trycksaker

Utöver ovan tog vi även fram flera trycksaker och giveaways.