Skip to main content

Komplett varumärkesdesign till Contigo med allt från logotyp till webbplats

Contigo Solutions är sedan 2009 partnern och totalentreprenören inom stambyte och energibesparing för fastigheter. Deras målgrupp är ägare av flerbostadshus så som kommuner, privata fastighetsägare och bostadsrättsföreningar. Vi fick äran att göra en komplett redesign av deras grafiska profil och se till så den följs i alla kanaler. Vi höll även en workshop där vi arbetade fram ledord och en text kring hur varumärket ska kännas och upplevas.

Logotyp och grafisk bok

Kunden önskade en grafisk profil som var stilren, modern och gärna fick sticka ut och gå utanför boxen. Resultatet blev en design som är antingen av eller på, dvs antingen mer svart/vit eller väldigt färgglad för att skapa mer uppmärksamhet. Med sin typografi och deras unika namn har logotypen en hög igenkänningsgrad. Fokus är på Contigo men ska, så länge det är bra läsbarhet, även ha med ordet Solutions.

 

 

Contigo står för ”tillsammans med dig” och ligger ihop med företagets arbetssätt till grund för deras tagline, som vi också tog fram; Vi gör det tillsammans. Den används med fördel ihop med deras nya ikon som belyser både deras gemenskap men också deras miljötänk och att alltid arbeta hållbart för framtida lösningar.

 

Webbplats

Webbplatsen är designad och uppbyggd i WordPress. Med hjälp av färgerna, typsnittet, logotypen, en väl strukturerad meny och header blir det tydligt vad de gör och likt övrigt i deras grafiska profil så är webbplatsens olika delar antingen svart/vita eller färgglada. Det ska vara enkelt att läsa mer om det Contigo kan hjälpa sina kunder med och ta kontakt för de som är intresserade.

Mallar för trycksaker, presentation och sociala medier

Utöver logotyp, grafisk profil och webbplats så har vi skapat mängder med mallar för trycksaker, sociala medier, mailutskick, presentation i PPT och mailsignatur med mera.

 

Fotografering

Till den nya profilen fotades nya bilder. Målet med bilderna var att lyfta gemenskapen, människorna och även här både svart/vita blandat med mer färgglada bilder.