Skip to main content

Tips på snygga GIF-kollektioner till Instagram Stories

När vi skapar stories till företaget är det ju kul att lägga på GIF-animeringar för att göra dem snyggare, lyfta fram budskapet, skoja till det eller förtydliga vad vi vill att publiken ska göra (svajpa, klicka, skriva något mm). Då vi på Odd jobbar mycket med varumärke uppmuntrar vi så klart att även dessa till viss del ska följa varumärket. Att ni har iallafall en plan med vilka typer av GIF-animeringar som passar företaget. Det kan exempelvis handla om vilka färger animeringarna bör ha eller stil på grafiken.

Skapa egna GIFs?

Det går att göra egna GIF-animeringar och ladda upp på GIPHY, dessa blir sedan sökbara i Instagram-appen. Du skapar ett konto på GIPHY, laddar upp animeringarna du gjort och sen ansöker du om att omvandla ditt konto till ett brand-konto. Här finns lite tips att tänka på om du ska göra detta.

Använda andras kollektioner

Men det finns ju också miljontals färdiga GIF-animeringar som är supersnygga. Problemet för många är bara att hitta dem. När du skapar en story och väljer att lägga till en GIF så syns de som är mest populära just nu. I söket kan du söka efter det du letar efter, som en pil eller kaffekopp. Men det går också att söka efter kollektioner med animeringar som andra skapat. Då kan du hitta en hel bunt med animeringar i samma stil. Genom att leta upp ett par kollektioner som passar varumärket så har du direkt ett gäng du vet är bra.

Våra tips

Här har vi samlat ett gäng som vi tycker är snygga. Sen går det så klart att skriva vanliga sökord som christmas, white lines, arrows, office, sale, highlight osv. Det går även att bara skriva en ikon och få fram diverse GIFs. På bilderna nedan står det namnet på kollektionerna. Skriv in det i söket så kommer kollektionen upp.

Sociala medier
– vilka kanaler ska du välja?

Varsågod! En guide som förklarar vilka sociala medier som finns och hur de kan användas i er marknadsföring.

Ladda ner