Skip to main content

Webbplats till ABF Brobyggarna

Vi fick det fina och viktiga uppdraget att bygga en webbplats för ABFs projekt Brobyggarna. De vänder sig till personer från 26 år och uppåt som bor i Växjö eller Tingsryds kommun och som lever med bl.a. psykisk ohälsa, funktionsvariationer eller våld i nära relationer. Brobyggarna vill finnas där som ett stöd och kan också hjälpa till att hitta rätt stödinsatser i samhället. Webbplatsen är byggd utifrån en enda sida för att det ska vara enkelt att hitta all information när man befinner sig i en utsatt situation. Utöver detta har vi också skapat grafik för webbplatsen. Resultatet ser du nedanför.

Webbplats i WordPress

Webbplatsen är designad och skapad i WordPress. En one-page-lösning med två extra viktiga funktioner; chatten och ”Panik-lämna”. I högra övre hörnet visas ”Panik-lämna” som är en knapp som besökaren kan trycka på för att snabbt lämna webbplatsen om någon annan skulle komma in i rummet. Den följer med när besökaren scrollar genom sidan så den alltid finns tillgänglig.

 

För att få hjälp och stöd kan besökarna höra av sig via chatten, helt anonymt. När chatten är öppen visas en orange pratbubbla, men även när chatten är stängd kan man lämna ett meddelande som besvaras senare. Här höll vi även en utbildning för alla Brobyggare på ABF så de enkelt kan använda och administrera chatten.

Det finns också en presentation av de som man kan komma i kontakt med via chatten, de är anonyma och presenteras bara med ett förnamn som visas när man för muspekaren över plustecknet.

Webbplatsen och chatten funkar precis lika bra att använda i mobilen.

Citat från kunden

”Det har varit en fröjd att samarbeta med Odd. Ni har lyhört fångat upp vad vi efterfrågat och förverkligat detta. Bra, enkla funktioner som vi kunnat anamma lätt och snygg layout på slutprodukten. Vi upplever att det från start till slut har funnits en tydlig och bra kommunikation. Ni ger alltid det där lilla extra och hjärtliga, som gör samarbetet extra bra!”

Lena Klarefelt, ABF Södra Småland

Här hittar du slutresultatet, www.brobyggarna.abf.se.