Skip to main content

Webbplats till Kulturparken Småland

Vi fick äran att skapa en ny webbplats till Kulturparken Småland. Webbplatsen är uppbyggd i WordPress och kunden har möjlighet att uppdatera alla delar på egen hand. Deras önskemål var en modern och stilren webbplats med fokus på användarvänlighet och enkel att administrera. Den skulle finnas i två språk, ha stort fokus på alla utställningar och lyfta det som erbjuds besökarna. Kunden önskade även förnya profilen något när det gäller färgerna. Basen skulle vara svart och vit men gärna en kompletterande färg som stack ut. Nedan ser du resultatet.

Vi börjar alltid med att skapa en stilmall för webbplatsen där vi tillämpar kundens grafiska profil. Då kan det se ut enligt nedan.

Därefter påbörjas arbetet med att skapa en layout för att lyfta innehållet på bästa sätt och se till att vi följer målet med webbplatsen. På startsidan skapades exempelvis en stor header där de kan lyfta event och pågående utställningar. I toppen lyftes genvägar med stilrena ikoner och möjlighet att byta språk.

Till menyn önskade kunden en ”mobil meny” även på stora skärmar och att den skulle vara enkel att använda.

Under event finns en snygg eventkalender som visar alla kommande händelser med länk till biljettkiosken.

Här hittar du slutresultatet, www.kulturparkensmaland.se.

Workshop

Efter att webbplatsen var klar höll vi också i en workshop. Syftet var att få fram bra sökfraser inom deras olika verksamheter så de sen ska kunna säkerställa att webbplatsens texter och språk matchar målgruppens sökningar. Allt för att få bättre sökbarhet och synlighet.

Citat från kunden

”Det har varit en fröjd att utveckla vår nya webbsida tillsammans med Odd! Vi efterfrågade en webb som kunde samla våra många olika verksamheter och som gav oss bättre möjligheter att visa vad vi gör. Vi eftersökte även en webb där vi kan bedriva ett mer effektivt kommunikationsarbete gentemot vår omvärld – samtidigt som den följer riktlinjerna för digital tillgänglighet. Allt detta och mer fick vi. Vi uppskattade speciellt projektledaren Ninas förmåga att råda och leda oss när vi stod inför vägval eller andra tillfällen då vi var tvungna att göra olika överväganden. Det kändes tryggt att erfarenheten och tanken om branschens best practice ingick redan från början. Projektet höll tidplan och budget och det var alltid tydligt vad vi skulle göra och vad Odd gjorde. Resultatet blev en modern och kommunikativ webb som uppfyller våra och våra besökares behov.”
Kim Borvander Lindstedt, Kulturparken Småland